sopirachki sl

БЕЗБЕДНИ СОПИРАЧКИ ЗА ВАШЕТО PEUGEOT ВОЗИЛО

Системот за сопирање на Вашето возило ќе биде проверен како дел од MOT тестот

 • На вашиот Peugeot дилер ќе му претставува задоволство да ги провери сопирачките во било кое време кога мислите дека имате проблем.
 • Монтирање на плочки на сопирачките (напред, назад).
 • Монтирање на предни плочки и дискови.
 • Монтирање на задни плочки и дискови.

sopirachki info

Проблеми со сопирачки

Дисковите, плочките, барабанот, педалите и течноста на сопирачките треба да функционираат беспрекорно за да бидете сигурни дека возилото ќе можете да го сопрете безбедно. Советодавно Ви посочуваме неколку знаци на можни проблеми:

 • Педалата за сопирање ја чувствувате помека или потврда од вообичаеното.
 • Возилото или педалата за сопирање испушта звук кога сопирате.
 • Возилото завлекува на една страна кога сопирате.

Доколку приметите кои било од советодавните посочувања, што е можно побргу контактирајте го Вашиот локален Peugeot дилер за да закажете термин за проверка на состојбата на системот за сопирање.

sopirachki doverba

Верувајте му на Вашиот Peugeot дилер за…

 • Техничката експертиза.
 • Најсовремената дијагностичка опрема и алат, изработени специјално за Peugeot возила.
 • Оригинални Peugeot резервни делови.
 • Импресивна историја на услугите на производителот. Преку истово Вие ќе ја задржите продажната вредност на Вашето Peugeot возило, за во случај доколку во иднина го препродавате возилото.
sopirachki dopolnitelno

Дополнително од Peugeot

Побарајте ги сите расположиви услуги и проверки посебно создадени за да го одржат Вашето Peugeot возило во најдобра состојба.

  Сервисни интервали  

  5 години гаранција