308  

 
 
5 причини за да го
изберете 308
 
 

Дизајнерите на Peugeot креираа лимузина со спортски дизајн. Откријте го новиот Peugeot 308, врвна технологија за незаборавно чувство при возењето!
1

PEUGEOT i-Cockpit

Cо новиот 308, Peugeot ја претставува новата архитектура на местото на возачот: PEUGEOT i-Cockpit, кој создава потполно ново чувство при возење. Минималистичкиот дизајн го истакнува 9,7 инчниот екран осетлив на допир и централно поставените контролни копчиња, инспирација од врвните Hi-Fi уреди од висока класа.

Cockpit
2

ПРЕФИНЕТ ДИЗАЈН

Новиот Peugeot 308 е уникатен и единствен! Ве плени со својот елегантен дизајн од надвор и од внатре, каде сите детали се префинети до перфекција за Ваше поголемо уживање. Полесен е од претходникот за 140 kg, новиот 308 располага и со покомпактен управувач за неверојатно чувство при возењето.

design
3

ЕФИКАСНОСТ

ЕФИКАСНОСТ

Од самиот почеток, новиот Peugeot 308 беше осмислен како комбинација на перформанси и исклучителна еколошка свест. Со користење на новите технологии и посветување на внимание на најмалите детали успешно е намалена масата на возилото за 140 kg во споредба со претходната верзија.

Неговата силуета допринесува за исклучителната аеродинамика додека новите мотори овозможуваат сосема нов ниво на ефикасност, со потрошувачка од само 3,1 L/100 km и емисија на CO2 помала од 82 g/km.

 
4

КВАЛИТЕТ

Квалитетот е присутен во секој елемент на новиот Peugeot 308, што се забележува уште при првиот поглед. Новиот 308 е изграден на сосема нова платформа и е изработен од челик со висока цврстина со користење на нов процес на заварување. Знаеме дека сме изградиле моќен, со висок квалитет автомобил, но, само за да бидеме уште посигурни, го тестиравме на над 400.000 милји на издржливост и безбедносно тестирање со 1.000 тест возачи. Максимална грижа е посветена на секој детаљ, од луксузните седишта, па до инструмент таблата која е отпорна на гребење...

КВАЛИТЕТ

5

АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА ВО ЕВРОПА

Францускиот лав Peugeot 308, освои 307 поени на престижниот избор за „Автомобил на годината“ во Европа! Гласаа вкупно 58 европски новинари од 22 земји, каде дури 22 од реномираните новинари, најголемиот број поени го доделиле токму на новиот 308! Најмногу претставници во жири комисијата имаше од Германија, Италија, Шпанија, Велика Британија и Франција. Новиот Peugeot 308 поведе со голема разлика на поени, далеку пред пред второпласираниот BMW i3 со 223 и третопласираниот Tesla Model S со освоени 216 поени.

АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА ВО ЕВРОПА