ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Едноставно, новиот 308 е дизајниран за да биде најефикасен автомобил во својата класа.

ДИМЕНЗИИ


ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО И ЕМИСИЈА НА CO2

    Стандардна потрошувачка l/100 km
  Менувач Во град На отворен пат Комбинирана CO2 (g/km)
1.2 VTi 82 КС мануелен менувач со 5 брзини 6.3 4.2 5 114
1.6 THP 125 КС мануелен менувач со 6 брзини 7.7*/7.9** 4.4*/4.6** 5.6*/5.8** 129*/134**
1.6 THP 155 КС мануелен менувач со 6 брзини 7.7*/7.9** 4.4*/4.6** 5.6*/5.8** 129*/134**
1.6 HDi FAP 92 КС мануелен менувач со 5 брзини 4.4**/4.5 3.4**/3.4 3.7**/3.8 95**/99
1.6 e-HDi FAP 115 КС мануелен менувач со 6 брзини 4.2*/4.4** 3.3*/3.5** 3.7*/3.8** 95*/100**
* Со пневматици за заштеда на енергија (15"/16")
** Со пневматици за заштеда на енергија (17"/18")