БЕЗБЕДНОСТ

ACTIVE CITY BRAKE

ACTIVE CITY BRAKE 1

Active City BrakeiДостапно како опција од второ ниво на опременост(систем за итно сопирање при возење во град) технологија е нова опција која функционира при брзина од 30 km/h или помалку доколку возачот не е во можност да реагира и да им помогне да се избегне судир на градските улици или да ги направи помалку сериозни.

Ласерскиот сензор со краток опсег (LIDAR) инсталиран на ниво на ветробранското стакло детектира пречки како што е возило во мирување или возило кое се движи во ист правецiиста лента. Овој сензор е способен автоматски да примени максимален притисок на сопирачкатаiЗабавување до 10 m/s, на тој начин помагајќи да се избегне судир или ограничување на нивните последици со намалување на влијанието на брзината. Во одредени околности, овој систем дури и ќе биде во можност да оди толку далеку како автоматско запирање на возилото заедно, со што се избегнува судир со возилото пред вас.


ESP

ESP

Компактниот SUV Peugeot 2008 доаѓа со преклоплив ESP (Електронска контрола на стабилноста) вграден како стандард, се состои од ASR (систем против пролизгување), DSC (Динамична контрола на стабилноста), ЕBА (систем за сопирање во итни случаеви), ABS (систем против блокада на тркалата) и EBFD (Електронска Дистрибуција на силата на сопирање).

Во зависност од избраниот мотор, ESP може да се комбинира со Hill AssistiОколу 2 секунди, кој кратко го имобилизира возилото, кој Ви дава време да ја поместите ногата од сопирачката на педалата за гас при стартување на возилото на угорнина.


СТРУКТУРА НА КАРОСЕРИЈАТА

СТРУКТУРА НА КАРОСЕРИЈАТА

Новиот SUV Peugeot 2008, има ултра-лесна структура на каросеријата замислена за оптимална прецизност. Таа е дизајнирана за да ја зголеми апсорпција на енергијата која произлегува од различните видови на удари, а со тоа намалувајќи ги нивните последици за патниците, возилата и пешаците.

Резултатот е лесно, робусно возилоiОд 1045 kg, Во зависност од изведбата кое обезбедува подобрено ракување, оптимизирана потрошувачка на гориво и зголемено задоволство во возењето.


ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

Во случај на судир, компактниот нов SUV Peugeot 2008 вклучува 6 воздушни перничиња како стандард, кои нудат дополнителна заштита за патниците:

  • 2 предни воздушни перничиња за заштита на главата и градниот кош на возачот и совозачот во случај на фронтален удар.
  • 2 странични воздушни перничиња за заштита на возачот и совозачот во случај на страничен удар.
  • 2 предни и задни воздушни завеси за заштита на главите на предните и задните патници.

СТАТИЧНО ВКРСТЕНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

СТАТИЧНО ВКРСТЕНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Кога кратките светла или светлата за преку ден се активирани, кога индикаторот за свртување е активиран или кога управувачот се врти вон одреден агол, оваа функцијаiКако стандард од третото ниво на опременост им овозможува на предните фарови за магла осветлување на внатрешноста на свиокот кога се вози со брзини под 40 km/h (на пример, при возење во град, на патишта со свиоци, на крстосници или за време на маневрите за паркирање).


PEUGEOT CONNECT SOS & Assistance / ИТЕН ПОВИК И ПОВИК ЗА ПОМОШ НА ПАТ

PEUGEOT CONNECT SOS & Assistance
  • Автоматски повик за итен случај: ако се активираат воздушните перничиња или пиротехничките ремени, возилото автоматски испраќа повик за итен случај - не е потребна акција од страна на возачот. Потоа Peugeot Connect SOSiPEUGEOT Connect SOS услугата е достапна како опцијам во зависност од изведбата, на моделот PEUGEOT 2008 опремени со соодветен box, опција за избор при нарачка на возило и во согласност со генералните правила и услови. го лоцира возилото, иницира телефонски контакт со патниците и испраќа соодветна помош. Телефонскиот контакт може да се врши на јазикот на сопственикот на возилото.
  • Мануелен повик за помош: без разлика дали сведочите или сте доживеале критична ситуација (како што е болест или агресија), ќе бидете во можност да се јавите на PEUGEOT CONNECT SOS брзо. Сè што треба да направите е да притиснете на копчето SOS 3 секунди кое се наоѓа на ниво на внатрешното светло.
  • Локална помош: доколку возилото е имобилизирано, може да иницира повик со притискање на копчето PEUGEOT lion 3 секунди, а кое се наоѓа на ниво на внатрешното светло. Гласовна порака ќе потврди дека повикот е стигнат до Peugeot.