ТЕХНОЛОГИЈА

GRIP CONTROL®

GRIP CONTROL7reg; 1

Grip Control® значи дека 2008 е во состојба да се справи со многу услови, овозможувајќи Ви да се истражуваат нови хоризонти... Повеќенаменскиот и интуитивен, Grip Control® ја оптимизира силата на погонските тркала за да одговори на секој терен на кој возите, модифицирајќи го однесувањето на предните тркала благодарение на електронската контрола на ESP во возилото. Достапно на мотори од 100 КС со мануелен и автоматски менувач, Grip Control® доаѓа со 16" или 17" пневматици за Кал и Снег.

GRIP CONTROL7reg; 1

Grip Control® нуди 5 режими на возење преку централниот бирач: - СтандардiПогоден за стандардни услови на возење.
- СнегiАвтоматски преминува во режим Стандард од 50 km/h.
- Сите типови на патiПогоден за лизгави патишта и терени. Автоматски преминува во режим Стандард од 80 km/h.
- ПесокiПогоден залесни подлоги. Автоматски преминува во режим Стандард од 120 km/h.
- ESP OFFiESP исклучено. Возачот автономно управува до 50 km/h..


МОТОРИ И EAT6 МЕНУВАЧ

МОТОРИ И EAT6 МЕНУВАЧ

Новиот SUV PEUGEOT 2008 Ви нуди широк спектар на Euro 6-компатибилни PureTech 3-цилиндрични бензински мотори, кои обезбедуваат врвни перформанси и мали трошоци при експлоатација. Тие се дури и полесни и покомпактни отколку порано, а резултатот е зголемена продуктивност. А за да уште повеќе одговора на возењето, верзијата од 1,2 L PureTech 110 КС S&S EAT6 го вклучува новиот EAT6 автоматски менувач со 6 брзини за брзо, мазно менување на степените на пренос.

За оние кои претпочитаат дизел, BlueHDi технологијата обезбедува драстично намалување на потрошувачката на гориво, помалку NOx (азотен оксид) - до 90% - како и оптимизирана емисија на CO2.

Дознајте повеќе за PureTech моторите Дознајте повеќе за BlueHDi моторите Дознајте повеќе за EAT6 менувачот

ДРЖЕЊЕ НА ПАТOT

ДРЖЕЊЕ НА ПАТ

Компактниот SUV со рационализирана силуета, 2008 Ви нуди првокласно динамично држење на патот благодарение на својата внимателна контрола на тежинатаiОд само 1045 kg и четири видови на компоненти за поврзување на автомобилот со тлото. Пружините, амортизерите, anti-roll шипката, предната оска и задниот вкрстен елемент се специјално дизајнирани да му овозможат на целиот склоп на моторот да испорачува најдинамични можни перформанси.
Стабилноста на каросеријата е извонредна и профилот на управувачот се прилагодува за да одговара на секоја компонента на поврзување на автомобилот со тлото, обезбедувајќи голем број на информации за патот преку компактниот управувач.


ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ И КАМЕРА ЗА ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД

ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ И КАМЕРА ЗА ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД 1

Помошта при паркирањеiДостапна како опција, стандард или недостапна, во зависност од изведбата. Опција за асистенција на возачот, која што ви дава целосна контрола при маневрирање. открива паркинг места и Ви помага при паркирање на возилото, наоѓа излез при маневрирање, било да се работи за паралелно паркирање или паркирање во потесен простор. При брзини под 8 km/h, тој автоматски ја превзема контролата над управувачот и му овозможува на возачот визуелни и аудио информации. Под контрола остануваат управувањето, сопирачките, преносот на брзини, а доколку Вашиот автомобил има мануелен менувач, тогаш и кунплунгот.

ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ И КАМЕРА ЗА ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД 2

Камерата за возење наназад автоматски се активира кога возилото преминува во степен на пренос за возење наназад. Се прикажува слика на екранот на допир, овозможувајќи Ви да ги откриете скриените пречки при маневрирање наназад.


ОСВЕТЛУВАЊЕ

ОСВЕТЛУВАЊЕ 1 ОСВЕТЛУВАЊЕ 2

Peugeot 2008, Ви нуди нов светлосен потпис. Врамен со црна и хромирана маска и LED светло со висока технологијаiДостапно во стандрадна опрема од Active ниво на опременост, предните светла му даваат на ова SUV возило еден изразит мачкаст изглед. Видливоста е оптимизирана, особено на рабовите и свиоците.

И на новите задни светла, ќе најдете специфичен мотив кој се појавува низ целиот опсег на Peugeot 2008: три заносни 3D канџи со висока технологија.


MIRROR SCREEN

MIRROR SCREEN

Функцијата Mirror ScreeniВо зависност од земјата оваа услуга е недостапна, опција или стандардна опрема. Ви овозможува да ги користите апликациитеiЕдинствено сертифицирани апликации “Mirror link“® или “Apple Carplay“ апликации ќе функционираат со оваа технологија, a од безбедносни причини, одредени апликации ќе функционираат единственo кога возилото не е во движење. Функцијата “Mirror Screen” функционира преку „MirrorLink”™® или “Apple Carplay” според компатибилноста на Вашиот “smart” телефон и бара да имате пристап до интернет. Ве молиме погледнете го делот цени и спецификации за употреба или посетете ја веб страната http://services.peugeot.fr/decouvrir-mirror-screen/ на MirrorLink®iMirrorLink® е надградлив комуникациски протокол развиен од Car Connectivity Consortium, група создадена примарно од светските автомобилски и мобилни производители како и апликациски развивачи или Apple Carplay™iApple Carplay™ е Apple комуникациски протокол, опремена со екран на допир 7", од Вашиот компатибилен смарт телефон на екранот осетлив на допир на Вашето возило.

За оптимална читливост и целосна сигурност при употреба во автомобилот, компатибилните апликации се прикажани со користење на интерфејс специјално дизајниран за возење.


PEUGEOT CONNECT пакети

PEUGEOT CONNECT пакети

За уште поголема удобност и безбедност, компактниот SUV Peugeot 2008 сега доаѓа со три нови пакетиiНедостапни, опција илид остапни како стандард, во зависност од земјата. Поврзаните пакети бараат Peugeot Connect Box за поврзани услуги:

 • Пакет мониторинг: виртуелен прирачник за услуги (автоматски води евиденција за километражата и планираното одржување) и водич за еколошко возење (прилагодени совети врз основа на вашиот стил на возење).
 • Пакет МапирањеiПоврзаните пакети се достапни преку платена котизација. Условите за котизација се достапни преку Peugeot дилерство и на MyPeugeot.fr: географска положба, Ви помага да најдете каде е паркирано возилото и е-пошта известување кога се користи возилото (освен во рамките на предходно поставена зона и / или временска рамка(и)), приказ на патувања во тек и завршени патувања.
 • Пакет СледењеiПоврзаните пакети се достапни преку платена котизација. Условите за котизација се достапни преку Peugeot дилерство и на MyPeugeot.fr: во случај на кражба, комуницира со надлежните полициски сили за да помогне во лоцирањето на возилото.

MYPEUGEOT APP

Оваа бесплатна апликацијаiДостапна во зависност од земјата, Ве држи во контакт со Вашето возилоiДостапно ако во возилото има PEUGEOT Connect SOS & Assistance компоненти или 7" екран на допир

 • Пристап до Вашите податоци на возење: историја на возењето, потрошувачката на гориво и трошоците за патување.
 • Дознајте каде Вашиот автомобил е паркиран.
 • Навигација која Ви помага да продолжте до Вашата дестинација дури и откако сте паркирани.
 • Добијте известување кога е потребна техничка помош.

Останете информирани:

 • Погледнете го следното закажано одржување и проверки на сервисирање.
 • Примете известувања за редовни активности за одржување.
 • Проверете го Вашиот договор за сервис.

Вие никогаш нема да се возите сам:

 • Поставете ја закажаната средба он-лајн и добијте проценка на трошоците.
 • Пронајдете ги Вашите контакти: место на продажба, односи со клиентите и помош.
 • Станете привилегиран "MyPeugeot" клиент и уживајте во безброј бенефиции: специјални понуди од PEUGEOT и неговите партнери, VIP покани, напредни тест возења, натпревари и сите најнови вести од Peugeot.