НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Атрактивниот, наметлив редизајн му дава на новиот Peugeot 208 поостар идентитет, па дури и поголем визуелен ефект. Погледнете ги малите детали и ќе видите нов стандард на квалитет на кој не може да се остане рамнодушен.

КОНЦЕНТРИРАНА ЕНЕРГИЈА

КОНЦЕНТРИРАНА ЕНЕРГИЈА

Благодарение на новиот дизајн, ова градско возило со аеродинамичен и моќен карактер има модерна и спортска силуета, оставајќи белег на енергичност и динамичност. Новиот PEUGEOT 208 се истакнува во секој поглед со своите ексклузивни бои, персонализација, спортски изведби, нова технологија за уште поголем комфор и безбедност и нови економични мотори со високи перформанси.

СПОРТСКИ И ПРЕФИНЕТ ДИЗАЈН

СПОРТСКИ И ПРЕФИНЕТ ДИЗАЈН

Во предниот дел, новиот браник има поостри, поотпорни и попрецизни линии. Пошироката предна решетка и нејзината погуста поставеност, се сега целосно интегрирани во браникот. Овој нов стил е препознатлив по новите дво-тонски светлаiцрната и хромирана маска дополнително го истакнува остриот поглед на предните светла. Возилото целосно се издвојува од останатите со премиум LED светлосниот потпис, кој остава печат од најновата технологија..


СВЕТЛОСЕН ПОТПИС

СВЕТЛОСЕН ПОТПИС 1 СВЕТЛОСЕН ПОТПИС 2

Новите задни светла и нивните три 3D LED канџиi100% LED осветлување освојуваат и изненадуваат уште на прв поглед. Нивниот беспрекорен финиш, топлата Apaline црвена боја и 3D ефектот, оставаат впечаток на вистински дијаманти на технологијата.

Во предниот дел, предните high-tech светла создаваат поостра, поелегантна предница со извонредна прегледност.


СВЕЖИ И МОДЕРНИ БОИ

СВЕЖИ И МОДЕРНИ БОИ

Палетата на новиот 208 нуди избор на свежа завршна обработка, вклучувајќи неметалик, металик, перла и текстурни бои, така што на Вашето возило можете да му дадете свој личен потпис. Изберете ја новата металик боја, "Orange Power", оставајќи белег на динамичност, виталност и свежина.


ТЕКСТУРНА БОЈА

208 ТЕКСТУРНА БОЈА 1 208 ТЕКСТУРНА БОЈА 2 208 ТЕКСТУРНА БОЈА 3 208 ТЕКСТУРНА БОЈА 4 208 ТЕКСТУРНА БОЈА 5

Новиот 208 нуди избор на Ice Silver или Ice Grey боја на каросерија за да остави траен, восхитувачки впечаток. Овие иновативни бои имаат едновремено и мат и сјаен изглед и ја рефлектираат промената на светлото за да ги нагласат стилските линии на автомобилот.

Поиздржливи и полесни за одржување во споредба со традиционалните мат бои, текстурните бои нудат голема отпорност на микро-гребење и често миење, притисокот на млазот или валјакотiбез полирање бидејќи немаат посебни барања за одржување.

Како резултат на нивната издржливост на возило за сериско производство, овие бои конечно стануваат достапни за сите.


НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 1 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 2 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 3 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 4 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 5 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 3 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 4 208 НАДВОРЕШНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА 5

Пакетите на персонализација се достапниiкако опција почнувајќи од второто ниво на опременост кај новиот PEUGEOT 208.

Персонализацијата на екстериерот ја комбинира елеганцијата на лакирана црна боја (предната решетка, надворешните ретровизори, светлата за магла) со оригиналноста на боитеiво боја на избраниот пакет (боја со 3D ефект "EQUALISER" решетка, PEUGEOT потпис напред и позади, ленти во боја на светлата за магла како и кај трепкачите).

- LIME Yellow пакетот со своите колоритни елементи е посебно забавен и модерен.

- MENTHOL White пакет, со своите бели елементи, создава динамичен и елегантен амбиент.


НАПЛАТКИ

Со изборот на наплатки се нагласува изгледот на Вашиот нов 208. Гамата на новите 16” TITANE алуминиумски наплатки е достапна за персонализација на Вашето возило почнувајќи од Active или Allure ниво на опременост. Различните типови на алуминиумски наплатки 16” и 17” се исто така достапни и како такви ја зголемуваат ексклузивноста на возилото: обоени, дијамантни или ласерски обработени.

НАПЛАТКИ 1 НАПЛАТКИ 2 НАПЛАТКИ 3