ТЕХНОЛОГИЈА

Наменета за уште поголемо задоволство при возење, комфор и уживање, интуитивната технолошка опрема му дава на новиот 208 уште поголема ефикасност и безбедност.

КОМПАКТЕН И УЛТРА-ЕФИКАСЕН

КОМПАКТЕН И УЛТРА-ЕФИКАСЕН 1

Покрај лесното управување во град и на отворен пат, новиот PEUGEOT 208 е практичен и за секојдневно користење и едноставен за паркирање, благодарение на камерата за возење наназад и паркинг сензоритеiкако опција, стандард или недостапно во зависност од изведбата (детекција на скриени предмети при возење наназад) и Park Assistiкако опција, стандард или недостапно во зависност од изведбата. Оваа опрема е одлична асистенција на возачот, со чија помош тој има апсолутна контрола врз возилото (помош при паркирање наназад, со брзина под 8 km/h). Двете опции од опремата може да се користат заедно.

КОМПАКТЕН И УЛТРА-ЕФИКАСЕН 2

Компактната големина на новиот PEUGEOT 208 - во должина помала од 4 m – во комбинација со својот компактен управувач, го прави овој модел агилен и ултра - ефикасен во градски услови и создава забавно и возбудливо искуство при возењето.


ДРЖЕЊЕ НА ПАТ

208 ДРЖЕЊЕ НА ПАТ 1 208 ДРЖЕЊЕ НА ПАТ 2

Новиот PEUGEOT 208 нуди возни перформанси од највисока технологија со ефикасни, разноврсни и економични PureTech и BlueHDi мотори, без при тоа да се наруши уживањето или удобноста. Во комбинација со PEUGEOT i-Cocpit и компактниот упрваувач, со возни перформанси прилагодени на различни мотори и оптимизирана тежина која гарантира ниска потрошувачка и лесна употреба, шасијата на новиот PEUGEOT 208 нуди совршена хармонија помеѓу комфорот и држењето на патот и гарантира вистинско уживање при возење.


LED ОСВЕТЛУВАЊЕ

LED ОСВЕТЛУВАЊЕ

Со својата црна и хромирна маска, со својот LED светлосен потпис од најновата технологијаi100 % LED диоди, почнувајќи од второто ниво на опременост, светлата на новиот Peugeot 208 го издвојуваат од останатите возила и обезбедуваат уште подобра видливост, посебно во свиоци.


ТЕХНОЛОШКИ СВЕТЛА

ТЕХНОЛОШКИ СВЕТЛА

Новите задни светла и нивните три 3D LED канџиi100% LED осветлување освојуваат и изненадуваат уште на прв поглед. Нивниот беспрекорен финиш, топлата Apaline црвена боја и 3D ефектот, оставаат впечаток на вистински дијаманти на технологијата.


MIRROR SCREEN

MIRROR SCREEN

Функцијата Mirror Screeniстандард или недостапна, во зависност од изведбата ви овозможува користење на MirrorLink® iЕдинствено сертифицирани апликации “Mirror link®“ или “AppinCar“ апликации ќе функционираат со оваа технологија, a од безбедносни причини, одредени апликации ќе функционираат единственo кога возилото не е во движење. Функцијата “Mirror Screen” функционира преку „MirrorLinkTM®” или “AppinCar” според компатибилноста на Вашиот “smart” телефон и бара да имате пристап до интернет. Ве молиме погледнете го делот цени и спецификации за употреба или посетете ја веб страната www.peugeot.mk или Carplay® iстандардна или дополнителна опрема во зависност од изведбата опремена со екран на допир компатибилни апликации од твојот smart телефон на 7" екран на допир. За оптимална видливост и безбедно користење, компатибилните апликации се појавуваат со посебен интерфејс дизајниран за возење.


PEUGEOT Connect Apps

Во моделите на Новиот 208 со екран осетлив на допир (почнувајќи од Active ниво), имате можност за купување на Peugeot Connect Apps USB мемори стик, во кој се сместени 3G конекција, GPS приемник и чување на вграден “software interface” и апликации (apps). Едноставно ставете го мемори стикот во USB приклучокот во Вашиот автомобил. PEUGEOT CONNECT апликациите се достапни и контролирани преку поврзано мени на услуги на Вашиот екран на допир во автомобилот. Апликациите, вклучувајќи ја и помошта при возење и сообраќајот во живо, информации за местата од интерес и паркинг, се достапни со едноставно допирање на соодветната икона - токму како што би направиле со Вашиот smart телефон.

Link MyPeugeot

Апликацијатаiво стандардна, дополнителна опрема или недостапно во зависност од земјата користи Bluetooth® конекција преку екранот на допир на вашето возилоiлокацијата каде што се наоѓа возилото, километража, потрошувачка, вклучени светла. Истата се поврзува со android телефонот под услов корисникот да има компатибилен smart телефон, со цел да ги понуди следниве услуги:

  • Одржување и предупредување: потсетување на идни рокови за одржување
  • Find My Car (Лоцирај го моето возило) Ви овозможува да го пронајдете местото каде што е паркирано Вашето возило.
  • Last Mile Guidanceiсо вклучена навигација: кога е Вашето возило паркирано Вие можете да стигнете со пешачење до Вашето одредено место. (побарува вклучена навигација)
  • Автономија: помеѓу две патувања, го контролирате резервоарот за гориво и преостанатата автономија.
  • Статистика за патување: кога ќе пристигнете на вашето одредено место, можете да ги погледнете основните карактеристики од Вашето последно патување: потрошувачка, време, поминато растојание.

PEUGEOT Connect Pack

PEUGEOT Connect Pack

Со цел секогаш да се чувствувате безбедно, три нови пакети се остапни:

  • Pack Monitoring: виртуелна сервисна книшка (автоматски ја следи километражата и сервисите кои треба да ги извршите) и еко возење (персонализирани совети на основа на стилот на возење).
  • Pack MappingiОвој пакет е достапен со претплата, условите можете да ги проверите на MyPeugeot.fr: лоцирање на возилото со цел да се пронајде место за паркирање и добивање на известување преку електронска пошта за негово користење (надвор од веќе дефинираните зони и рокови), приказ на патувањето кои се во тек и кои се реализирани.
  • Pack TrackingiОвој пакет е достапен со претплата, условите можете да ги проверите на MyPeugeot.fr: во случај на кражба, се воспоставува комуникација со надлежните органи.