ТЕХНОЛОГИЈА

МОТОРИ

МОТОРИ 1 МОТОРИ 2

Треба да го истражуваме светот, но, исто така, да го почитуваме со користење на еколошки ефикасни технологии. Новата платформа EMP2 е комбинирана со високи перформанси на PureTech и BlueHDi мотори, како и EAT6 автоматски менувач, за да новиот Peugeot 3008 биде еден од најефикасните SUV возила во својата класа.


ИНОВАТИВНА КАРАКТЕРИСТИКА

ИНОВАТИВНА КАРАКТЕРИСТИКА

Дали рацете Ви се зафатени? Благодарение на паметната hands-free задна вратаiопција, или не е на располагање, во зависност од моделот, на возилото, може сама да се отвори и затвори, за да овозможи безгрижно товарење. Само придвижете ја ногата под браникот за да ја активирате функцијата... И направете си го животот полесен.


ПОВТОРНО ОТКРИЕНА МОБИЛНОСТ

ПОВТОРНО ОТКРИЕНА МОБИЛНОСТ 1 ПОВТОРНО ОТКРИЕНА МОБИЛНОСТ 2 ПОВТОРНО ОТКРИЕНА МОБИЛНОСТ 3

Пионерите на PEUGEOT за иновативни решенија за урбана мобилност повторно ја изненадија индустријата со два нови електрични уреди: PEUGEOT и Micro e-Kick скутер и e-Bike од PEUGEOT. Совршени партнери за Вашиот PEUGEOT, тие се единствени и еколошки одговорни решенија што функционираат целосно околу вас, овозможувајќи Ви да ги поминете последните неколку километри на секое патување. Овие нови уреди за мобилност умно се вклопуваат во рамките на DockStationiDockstation во багажниот простор на возилото е опција како дополнителна опрема, па можете да ги чувате на безбедно место во багажниот простор и да ги полнитеiсамо кога возите нивните батерии кога возилото се движи.

Повеќе информации за THE E-KICK

ПНЕВМАТИЦИ MICHELIN

ПНЕВМАТИЦИ MICHELIN 1 ПНЕВМАТИЦИ MICHELIN 2

За новата 3008, Мишелин го разви пневматикот slimline Primacy 3 кој ја комбинира естетската корист на големото 19" тркало со многу висок степен на енергетска ефикасност, со што се намалува потрошувачката на гориво и ги намалува емисиите на издувни гасови од возилото.


ОСВЕТЛУВАЊЕ

ОСВЕТЛУВАЊЕ 1 ОСВЕТЛУВАЊЕ 2

Peugeot 3008 има елегантни предни светла со црни и хромирани лајсни, што уште повеќе го нагласуваат модерниот, мачкаст изглед на новиот SUV. Овие светла вклучуваат LED дневни светла и бленда со светла за Full LEDiопција на располагање само на моделот Allure дефиниција.

3D ефектот на LED светлата во вид на канџа на задниот дел од возилото веднаш оставаат впечаток. Овие светла се видливи преку ден и во текот на ноќта и на новиот Peugeot 3008 му даваат моќен идентитет и импресивно присуство на патот.