301  

 
 
3 ПРИЧИНИ
ДА ИЗБЕРЕТЕ 301
 
 

1

ДИЗАЈН ОД НАЈНОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА

ДИЗАЈН ОД НАЈНОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА 1 ДИЗАЈН ОД НАЈНОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА 2

ЕЛЕГАНЦИЈА И КАРАКТЕР
Новиот Peugeot 301 ги изразува најновите стилски кодови на брендот. Со силен и одлучно модерен изглед, Peugeot 301 седан опремен со вертикална решетка, фарови поставени во каросеријата и елегантни додатоци. Своите предни LED светлаiСпоред важечките закони во земјата. и ефектот на лавовски канџи на задниот дел од возилото ја одразуваат неговата високо-технолошка содржина.

ВНАТРЕШЕН АМБИЕНТ СО ВИСОК КВАЛИТЕТ
Вратите на Peugeot 301 се отвараат кон одлучно современа кабина за патниците, со нов бел екран на инструмент таблата. Седнете зад управувачот во ергономскиот дел за возачот. Со својот дизајн и голем 7 "дијагонален екран на допирiСпоред достапност во земјата. на централната конзола, внатрешноста на Peugeot 301 пренесува елеганција и современост.


2

ТЕХНОЛОГИЈА И ПРАКТИЧНОСТ

ТЕХНОЛОГИЈА И ПРАКТИЧНОСТ 1 ТЕХНОЛОГИЈА И ПРАКТИЧНОСТ 2 ТЕХНОЛОГИЈА И ПРАКТИЧНОСТ 3

ПОВРЗАНО ВОЗИЛО
Поврзаноста во кабината на новиот Peugeot 301 е концентрирана во нејзиниот 7"екран на допир. Брз и прецизен со својата најнова технологија, овој екран пренесува информации од камерата за возење наназад и поврзаниот систем на TomTom 3D навигацијаiВо согласност со достапноста во земјата. Тој исто така, ја дуплира содржината на Вашиот MirrorLink®iMirrorLink® е надградливив комуникациски протокол развиен од страна на Конзорциумот за поврзување на автомобили, кој особено вклучува големи производители на автомобили и мобилни телефони, како и развивачите на апликации., Android Auto ® и Apple Carplay™iApple CarPlay™ е комуникациски протокол на Apple. компатибилен паметен телефон благодарение на Mirror Screen Triple Playiсамо одобрен MirrorLink®, Android Auto ® (достапен од крајот на 2016) и Apple CarPlay™ апликации ќе функционираат кога возилото е во движење или не е во движење, во одредени случаи. Некои од функционалностите на наведените апликации ќе бидат спречени во движење. Одредени типови на содржини кои можат да бидат достапни бесплатно на вашиот паметен телефон ќе бараат претплата на еквивалентен MirrorLink®, Android или Apple Auto® CarPlay™ –сертифицирани апликации со плаќање. Функцијата MirrorLink функционира преку технологијата MirrorLink® (за Android, BlackBerry®и Windows Phone®phones, кои се MirrorLink® компатибилни) или Android Auto® (за Android телефони) или Apple Carplay™ (за мобилни телефони кои функционираат на iOS), доколку телефонска претплата кај вашиот оператор вклучува пристап до интернет. Повеќе информации на http://www.peugeot.com/fr/technologie/services-connectes/mirrorscreen конекција, прв од оваков вид во овој сегмент од пазарот.

БЕЗБЕДНОСТ НА ВИСОКО НИВО
PEUGEOT 301 седан Ви гарантира високо ниво на безбедност, дури и на стандардниот модел. Тој доаѓа со ABS, ESP, систем за итно сопирање и систем за откривање на низок притисок во пневматиците. Возилото може да биде опремено со 4 воздушни перничиња (предни и странични)iво зависност од земјата., а задните патници се врзани со безбедносни појаси на 3-точкиiво зависност од земјата.. Задните седишта се опремени со ISOFIXi во зависност од земјата. додатоци за деца.

УДОБНА И ФУНКЦИОНАЛНА КАБИНА ЗА ПАТНИЦИ
Возачот и четирите патници се удобно сместени во патничкиот простор со висок квалитет. Багажникот - еден од најголемите во сегментот - може да се прошири од 506dm3 (VDA 210) на 1,332dm3 со едноставно движење, благодарение на задните седишта, поделени во 2/3 или 1/3.

ДИНАМИЧНИ PEUGEOT ПЕРФОРМАНСИ
Динамичното управување со Peugeot 301 седан гарантира високо ниво на удобност и држење на пат, во сите услови на возење.


3

СЕКОЈДНЕВНА ЕФИКАСНОСТ

СЕКОЈДНЕВНА ЕФИКАСНОСТ 1 СЕКОЈДНЕВНА ЕФИКАСНОСТ 2

МОЌЕН ДИЗАЈН ЗА СЕКОЈА СИТУАЦИЈА
Новиот Peugeot 301 е дизајниран да ги исполни очекувањата на возачите во тешки услови на возење. Заморни патишта, топла или студена клима, влажност... Peugeot 301 секогаш ја обезбедува Вашата безбедност и безбедноста на патниците.

СОВРЕМЕНИ И ЕФИКАСНИ МОТОРИ
Моторите на новиот Peugeot 301 ги исполнуваат стандардите за емисија на CO2 во секоја земја, на пример Euro 6 во Европа. На бензински модели, Peugeot 301 е опремен со 1.2L PureTech 82* и 1.6 L VTi 115** мотори. Од неодамна може да се комбинираат со 6-степен автоматски менувач EAT6. На дизел модели, моторот 1.6 L BlueHDi 100*** нуди високи перформанси на ниво на потрошувачка на гориво.

*Потрошувачка во град: 6.0 L/100km. емисија на CO2: 138 g/km. Потрошувачка на отворен пат: 4,3 L/100km. емисија на CO2: 99 g/km. Комбинирана потрошувачка: 4.9 L/100km. емисија на CO2: 114 g/km.

**Мануелен менувач. Потрошувачка во град: 8.7 до 8,8 L/100km емисија на CO2: 203 до205 g/km. Потрошувачка на отворен пат: 5.0 до 5.3 L/100 km емисија на CO2: 116 до 122 g/km. Комбинирана потрошувачка: 6.4 до 6,5 L/100 km емисија на CO2: 148 до 151 g/km.
Автоматски менувач. Потрошувачка во град: 9,2 L/100km емисија на CO2: 214 g / km. Потрошувачка на отворен пат: 5,3 L/100km. емисија на CO2: 123 g / km. Комбинирана потрошувачка: 6.8 L/100km. емисија на CO2: 157 g / km.

*** Потрошувачка во град: 4,6 l / 100km. емисија на CO2: 121 g / km, Потрошувачка на отворен пат: 3,4 L/100km емисија на CO2: 98 g / km, Комбинирана потрошувачка: 3,9 L/100km. емисија на CO2: 101 g / km.