ТЕХНИЧКИ ИНФОРМАЦИИ

ДИМЕНЗИИ


BlueHDi МОТОРИ

BlueHDi МОТОРИ

Новите мотори BlueHDi даваат подобрено уживање во возење во комбинација со оптимизирана потрошувачка на гориво и емисијата на CO2.
Особено импресивен во однос на перформанси е мотор BlueHDi 180 КС EAT6, кој доаѓа во комбинација со автоматски менувач со 6 степени на пренос користејќи Quickshift технологија.
Со побрзо, пофлуидно менување на брзините, лесно користење и намалување на емисијата на CO2, новите мотори BlueHDi нудат се што може да посакате!

Листа на BlueHDi мотори кои се на располагање:

  • 1,6L BlueHDi 95 BVM
  • 1,6L BlueHDi 95 S&S ETG6
  • 1,6L BlueHDi 115 S&S BVM6
  • 2,0L BlueHDi 120 BVM6
  • 2,0L BlueHDi 120 S&S BVM6
  • 2,0L BlueHDi 180 S&S EAT6

BlueHDi ТЕХНОЛОГИЈА

Технологијата BlueHDi се карактеризира со уникатна издувна линија составена од филтер за честички и систем на пост-третман познат како селективна каталитичка редукција (SCR).
Бидејќи функционира на ниска температура, оваа иновација му овозможува на вашето возило да се стартува брзо по вклучување на контактот.
Тој, исто така обезбедува:
- Намалување на NOx (азотен оксид) емисии на моторот од 90%;
- Отстранување на 99,9% на штетните честички по број, без оглед на нивната големина и без оглед на условите за возење;
- Оптимизирана емисијата на СО2 и потрошувачка на гориво.