ТЕХНОЛОГИЈА И БЕЗБЕДНОСТ

PEUGEOT Expert е опремен со голем број на елементи за помош при возење од најновата генерација со цел за побезбедно, поудобно возење.

ЧИТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ И СИСТЕМ ЗА ПРЕПОРАКА НА ОГРАНИЧЕНА БРЗИНАiкако дополнителна опрема

Мулти-функционалната камера ги препознава знаците за ограничување на брзина и го предупредува возачот за ова ограничување на инструмент таблата и/или на екранот во висина на погледот. Прочитаната брзина Ви се сугерира, како прилагодена вредност на ограничувачот на брзина или темпоматот, доколку е активирана.


VISIOPARK 1

Камера за возење наназадiДоаѓа како стандард или како дополнителна опрема со 7" екран на допир, во зависност од изведбата се активира автоматски кога возилото се става во положба за возење наназад и обезбедува 180° видик на задниот дел од возилото и околината. Камерата за возење наназад вклучува насоки кои се вртат со управувачот. Ако има било какви пречки на задниот дел на возилото, системот автоматски го зумира со дополнителни прегледи достапни по барање.


АКТИВНА БЕЗБЕДНОСНА СОПИРАЧКА

Активна безбедносна сопирачкаiДоаѓа како стандард или како опција, во зависност од изведбата е автоматски систем за итно сопирање кој интервенира доколку детектира непосреден судир. Камерата и радарот можат да откријат мобилни и фиксни пречки. Во овој случај, доколку возачот не успее да сопре, било да се работи за недоволно сопирање или воопшто не сопира, системот го активира системот за сопирање, наместо возачот, со што помага да се спречи судир, кога патувате со помалку од 30 km/h или да се намали влијанието на судирот со намалување на брзината на удар кога патувате над оваа брзина.


АВТОМАТСКО АКТИВИРАЊЕ НА СВЕТЛА

Овој системiкако опција е активен само во текот на ноќта, со предни светла од долгото светло на средно светло и обратно во зависност од други возила откриени од страна на камерата.


ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

Новото товарно возило PEUGEOT Expert е опремено со 4 воздушни перничиња:
- 2 предни воздушни перничиња за заштита на главата и градниот кош на возачот и патниците во случај на преден удар
- 2 странични воздушни перничињаiкако опција, во зависност од изведбата за заштита на возачот и совозачот во случај на страничен удар.