ЕКО-ВОЗЕЊЕ: ПОЕКОНОМИЧНО ВОЗЕЊЕ




Да научите да возите економично е многу едноставно. Подобро е за околината и за Вас.

Поради тоа Ви нудиме неколку препораки за поефикасно возење, помала потрошувачка на гориво, помала емисија на СО2 и помали трошоци за одржување на возилото.

Со овие совети, Peugeot настојува да ја зголеми свеста за потребата на подобра возачка пракса и секојдневен допринос на секој возач кон неговата околина.

Со промена на навиките за возење и со нивна секојдневна примена, Вашата потрошувачката на гориво ќе ја намалите до 15%.

Видеото ќе Ви покаже како да ги применувате овие совети со цел да го извлечете најдоброто од Вашиот Peugeot автомобил и како дизел хибрид технологијата придонесува за економично возење.

11 Златни совети за економично возење

 • Секогаш возете во препорачаниот степен на пренос
 • Возете смирено и со умерена брзина
 • Не го оптеретувајте претерано возилото
 • Испланирајте го однапред патувањето
 • Загрејте го возилото пред возење
 • Возете со затворени прозори
 • Оптимизирајте го користењето на опремата која троши енергија (греење на седишта, клима уред и тн.)
 • Редовно сервисирајте го возилото
 • Користете ги информациите кои Ви ги овозможува патниот компјутер
 • Разработете го новото возило правилно
 • Посветете внимание на временските услови



ПОСТОЈАН РАЗВОЈ:
ПОДОБАР НАЧИН ЗА ИВРШУВАЊЕ НА РАБОТИТЕ

Дел од PSA Peugeot-Citroën, е посветен на програмата за постојан развој. Со други зборови, постојано бараме подобри начини за извршување на работите. Со следење на неколкуте клучни принципи се надеваме дека ќе го одржиме нaшиот бизнис и начинот на кој работиме и го развиваме брендот, производите и услугите.

Наши водечки принципи

 • Тежнеење и примена на корисна технологија, изразувајќи ги вештините на нашите вработени.
 • Задоволување на сите наши економски, општествени и еколошки одговорности
 • Одржување на врските со нашите партнери базирани на добрата деловна етика.

Цел ни е да направиме што е можно поекономични возила, да ја користиме најновата технологија и да тежнееме кон нашата иднина со повеќе “зелени” возила. За повеќе информации за нашата посветеност кон постојан развој, Ве молиме посетете ја страницата на PSA Peugeot-Citroën sustainable development website.

Peugeot возила со ниска емисија на CO2: НИСКА ЕМИСИЈА. ВИСОК СТАНДАРД


Нашата гордост во водечкото место на иновациите преку кои сме пријателски насочени кон околината никогаш не е на трошок на стилот и дизајнот. Сите наши возила со ниска емисија се истовремено стилски и технолошки во чекор со времето како и сите останати Peugeot возила.

Изборот на возило со ниска емисија значи помалку притисок на околината но исто така и поекономично за Вас.

Така, доколку сакате спортски мало возило, практично возило за превоз на патници или елегантен автомобил, можете да најдете Peugeot возило пријателски расположено кон околината со ниска емисија на CO2, кое одговара на Вашите можности.

Погледнете го прилогот подолу:



Peugeot iOn

img eko iOn min

2011 година “Победник за градско возило” на доделување на награди за “Ново eколошко возило”... Повеќе


Peugeot 208

img eko 208 min

Намалете ја емисијата на CO2 со нашето нај еколошко возило ... Повеќе


Peugeot 308

img eko 308 min

Семејно возило без емисија во големи размери... Повеќе


Peugeot 308 CC

img eko 308 CC min

Уживајте со ветерот во Вашата коса без нечистите издувни гасови... Повеќе


Peugeot 3008

img eko 3008 min

Прилагодлив Crossover со импресивни зелени акредитиви... Повеќе


Peugeot 3008 HYbrid4

img eko Peugeot 3008 HYbrid4 min

Нашиот најнов добитник на награда со револуционерна технологија... Повеќе


Peugeot RCZ

img eko Peugeot RCZ min

Прекрасно спортско купе со мала потрошувачка... Повеќе


Peugeot 508

img eko Peugeot 508 min

Луксузен без висока емисија на CO2... Повеќе


Peugeot 508 RXH

img eko Peugeot 508 RXH min

Стил, одлични перформанси, моќност и пријателски расположен кон околината – сé во едно возило... Повеќе


Peugeot 5008

img eko Peugeot 5008 min

Просторно семејно возило кое ја заштитува нивната иднина... Повеќе


Peugeot Bipper Tepee

img eko Peugeot Bipper Tepee  min

Еколошко возило без компромис на Вашиот животен стил... Повеќе