САНИТАРНА СОСТОЈБА (COVID-19) СООПШТЕНИЕ

508

Peugeot 508

Oкријте го PEUGEOT 508, возило со впечатлив изглед, создаден со бескомпромисен квалитет и високо квалитетна технолошка опрема за да доживеете неверојатно искуство при возењето.

Завршна обработка

МОТОРИ

1499
Волумен (cm3)
210
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
3,8
Комбинирана потрошувачка
6
Број на степени на пренос
101
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1499
Максимална брзина (en km/h) :
210
Комбинирана потрошувачка :
3,8
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
101

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 130 S&S
BVM6
Моќност на моторот (КС) 130
Волумен (cm3) 1499
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 96 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 300 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 4,7
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,4
Комбинирана потрошувачка 3,8
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 101
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел
1499
Волумен (cm3)
210
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
3,7
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
98
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1499
Максимална брзина (en km/h) :
210
Комбинирана потрошувачка :
3,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
98

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 130 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 130
Волумен (cm3) 1499
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 96 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 300 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 4,4
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,4
Комбинирана потрошувачка 3,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 98
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел
1598
Волумен (cm3)
230
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
5,4
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
123
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1598
Максимална брзина (en km/h) :
230
Комбинирана потрошувачка :
5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
123

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Бензин
PureTech 180 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 180
Волумен (cm3) 1598
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 133 / 6000
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 250 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 7,1
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 4,4
Комбинирана потрошувачка 5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 123
Капацитет на резервоарот (во литри) 62
Вид на гориво Бензин

МОТОРИ

1499
Волумен (cm3)
210
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
3,8
Комбинирана потрошувачка
6
Број на степени на пренос
101
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1499
Максимална брзина (en km/h) :
210
Комбинирана потрошувачка :
3,8
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
101

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 130 S&S
BVM6
Моќност на моторот (КС) 130
Волумен (cm3) 1499
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 96 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 300 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 4,7
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,4
Комбинирана потрошувачка 3,8
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 101
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел
1499
Волумен (cm3)
210
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
3,7
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
98
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1499
Максимална брзина (en km/h) :
210
Комбинирана потрошувачка :
3,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
98

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 130 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 130
Волумен (cm3) 1499
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 96 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 300 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 4,4
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,4
Комбинирана потрошувачка 3,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 98
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел
1598
Волумен (cm3)
230
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
5,4
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
123
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1598
Максимална брзина (en km/h) :
230
Комбинирана потрошувачка :
5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
123

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Бензин
PureTech 180 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 180
Волумен (cm3) 1598
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 133 / 6000
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 250 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 7,1
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 4,4
Комбинирана потрошувачка 5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 123
Капацитет на резервоарот (во литри) 62
Вид на гориво Бензин
1997
Волумен (cm3)
230
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
4,5
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
118
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1997
Максимална брзина (en km/h) :
230
Комбинирана потрошувачка :
4,5
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
118

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 160 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 160
Волумен (cm3) 1997
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 120 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 400 / 2 000
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 5,5
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,8
Комбинирана потрошувачка 4,5
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 118
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел

МОТОРИ

1598
Волумен (cm3)
230
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
5,4
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
123
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1598
Максимална брзина (en km/h) :
230
Комбинирана потрошувачка :
5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
123

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Бензин
PureTech 180 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 180
Волумен (cm3) 1598
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 133 / 6000
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 250 / 1 750
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 7,1
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 4,4
Комбинирана потрошувачка 5,4
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 123
Капацитет на резервоарот (во литри) 62
Вид на гориво Бензин
1997
Волумен (cm3)
230
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
4,5
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
118
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1997
Максимална брзина (en km/h) :
230
Комбинирана потрошувачка :
4,5
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
118

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 160 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 160
Волумен (cm3) 1997
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 120 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 400 / 2 000
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 5,5
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,8
Комбинирана потрошувачка 4,5
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 118
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел
1997
Волумен (cm3)
235
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
4,7
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
124
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1997
Максимална брзина (en km/h) :
235
Комбинирана потрошувачка :
4,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
124

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 180 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 180
Волумен (cm3) 1997
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 130 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 400 / 2 000
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 6
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,9
Комбинирана потрошувачка 4,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 124
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел

МОТОРИ

1598
Волумен (cm3)
250
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
5,7
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
130
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1598
Максимална брзина (en km/h) :
250
Комбинирана потрошувачка :
5,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
130

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Бензин
PureTech 225 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 225
Волумен (cm3) 1598
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 169 / 5 500
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 300 / 1 900
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 7,6
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 4,5
Комбинирана потрошувачка 5,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 130
Капацитет на резервоарот (во литри) 62
Вид на гориво Бензин
1997
Волумен (cm3)
235
Максимална брзина (en km/h)
BlueHDi 130 S&S
4,7
Комбинирана потрошувачка
8
Број на степени на пренос
124
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km
Волумен (cm3) :
1997
Максимална брзина (en km/h) :
235
Комбинирана потрошувачка :
4,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km :
124

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОСТАНАТИТЕ ПОДАТОЦИ

Мотор
Дизел
BlueHDi 180 S&S
EAT8
Моќност на моторот (КС) 180
Волумен (cm3) 1997
Број на цилиндари / Распоред 4 во линиjа
Број на вентили по цилиндер 4
Максимална моќност во kW: стандард CEE / ks CEE (o/min) 130 / 3750
Максимален вртежен момент (Nm) стандард CEE (o/min) 400 / 2 000
Норма за намалување на штетните издувни гасови EURO 6
Вид на вбризгување Директно
Интервал за одржување 30 000 km или 1 година

Потрошувачка

Потрошувачка
Потрошувачка во град (l/100km) 6
Потрошувачка на отворен пат (l/100km) 3,9
Комбинирана потрошувачка 4,7
Емисија на СО2 (комбинирана потрошувачка) - g/km 124
Капацитет на резервоарот (во литри) 55
Вид на гориво Дизел

Димензии

pf59-peugeot-508-2202tech-a.433335.jpg
Надворешни димензии
Должина (m) 4,750
Ширина со отворени /склопени ретровизори (m) 2,079 / 1,907
Ширина без ретровизори (m) 1,859
Ширина со отворени ретровизори Напред 3,710 / Позади 3,543
Висина (m) 1,403
Меѓуоскино растојание (m) 2,793
Преден препуст (m) 0,948
Заден препуст (m) 1,009
Радиус на маневрирање (m) 5,4
Внатрешни димензии
Број на места за седење 5
Ширина во висина на лактовите напред /позади (m) 1,455 / 1,413
Минимален волумен на багажникот (L VDA) 487
Максимален волумен на багажникот (L VDA) 1537